НАЦИОНАЛНА АКЦИЈА “НАХРАНИ 10.000”

Национална акција "НАХРАНИ 10.000"

 

Што правиме

  • Граѓанската иницијатива „Мрдни со прст“ ја поддржа националната хуманитарната акција „Нахрани 10.000“ за собирање храна, која е во организација на мрежата „Сите сити“, а чиј идеен идеен творец е Асоцијацијата „Ајде Македонија“. „Нахрани 10.000“ е национална акција за донирање храна на одбрани локации и нејзино дистрибуирање до социјално загрозените граѓани.
  • Првиот хуманитарен чин ќе се случи на 6 септември, кој ќе започне во 10 часот и ќе трае се до 19 часот со амбиција овој настан да прерасне во континуирана едномесечна акција во 10 градови од земјава Скопје, Битола, Куманово, Прилеп, Струмица, Радовиш, Гевгелија, Гостивар, Кочани и Виница.Точните локации ќе ги објавиме наскоро…Следи не’ на фејсбук и инстаграм и приклучи се на акцијата во твојот град.
  • #ХранаНеСеФрла #МрдниСоПрст
[/info]